Najaarsparty – Roadrockers, Oosterhout

23 November: Je moet wat om de winter door te komen, mijn slaapzakkentest is nog niet geslaagd, op naar Oosterhout dus. Mijn tactiek van deze dag bestaat uit twee slaapzakken, een isolatiedekentje onder mijn luchtbed en genoeg drank in mijn giechel gieten.

Omdat het al vroeg donker wordt en dat tent opzetten bij daglicht toch net iets handiger gaat, sprak ik 2 uur al af bij Stef, mijn oude buurman is geëmigreerd naar De Steeg. Nadat mijn zooi is opgepakt, ik even verantwoording bij zoonlief had afgelegd, “met wie, “waarheen”, kon ik vertrekken. Binnendoor slingerend via Doesburg, daar de tank nog effe vol gooien. Tegenwoordig ben ik nogal liefhebber van de onbemande tankstations, scheelt weer hoop gedoe met helm niet af hoeven doen. Snel vervolg ik mijn weg en eigenlijk is het best lekker weer met een iets van zonnetje erbij. Stef en ik klagen wat over slecht eten, slecht drinken, slecht voelen, met de auto gaan en nog meer onzin om vervolgens naar het zonnige zuiden te brommeren. Bij Elst gooit Stef de tank ook effe vol en al zingend rijden we onderlangs de Waal (ik heb een lichtelijk A15 trauma), bij Den Bosch slingeren we wat om zo richting Waalwijk te rijden, bij Oosterhout wil Stef nog even toeristisch via Breda ofzo rijden, ik geef mijn volgzame rol even op om Tom te spelen. En zo gebeurde het dat we zo’n 150 kilometer verder de poort binnen reden, toch wel iets verkleumd ondertussen. Marri, Ed, Niels en Irma waren er al. Na ons volgden er nog een hoop motoren, stuk of 10 denk ik, wat campers, wat auto’s waar van alles uit kwam. De vorige keer dat ik hier was sliep ik in een hotel dus ik zal de laatste zijn die hier van zegt.

Ik parkeer mijn tent en maak mijn bed klaar voor de nacht. Godnodejuu, wat een geklungel met dat iso-matje, zomerslaapzak vast in winterslaapzak wurmen, dekentje er overheen, luchtbed dat alweer aan de andere kant van de tent lag door dat gladde onderdekentje, barricaderen met jassen, tassen en dan wel zo dat ik het hoognodige vanavond blindelings kon vinden, wat een gedoe! Maar uiteindelijk zag het er allemaal uitnodigend uit en miste ik alleen dat warme ligbad nog. Ik hoorde de boten in het naastgelegen kanaal varen, maar dat bleken windmolens te zijn zag ik toen ik weer buiten kwam.

Het feest begon om 18:00 uur, wij waren dus veel te vroeg. Bijna iedereen kwam handjes schudden, voorstellen en al zijn hier hoop nieuwe mensen voor mij, voelde mij gelijk welkom. Inschrijven kon nog niet, maar bier krijgen wel “op de pof”. Wat een gezellig clubhuis, de open haard brandde, net als het kampvuur buiten, de frituur zorgde voor een goede bodem, de Jupiler zorgde ervoor dat we niet uitdroogden. De muziek zorgde ervoor dat ik niet helemaal stil kon blijven staan, mijn vriendjes en vriendinnetjes uit Nederland en België zorgden ervoor dat er weer nieuwe plannen gesmeed werden, oude herinneringen opgehaald en vooral veel gelachen werd. Rond 20 uur dacht ik niet dat het erg laat zou worden, dit ging allemaal veel te hard… Bij het kampvuur was het bijna te warm, ik stuiter van binnen naar buiten vice versa, leer leuke nieuwe mensen kennen, knuffel oude vriendschappen bij, bij gebrek aan dansvloer schijn ik op tafel te hebben gedanst (geen foto’s van geloof ik ;) ), aan de bar werd lekker gehangen en ineens was het 5:15 uur. Het werd nog net niet licht maar ik ging toch even kijken of ik het deze nacht wel warm zou houden, ut was mooi ewèst.

Bijna 5 uur later werd ik wakker, warm! Enigszins vol verbazing keek ik hoe ik mij afgelopen nacht in godsnaam in die twee slaapzakken had gewurmd, ik was bijna een beetje trots op mijzelf. Mijn kussen was ik vergeten uit te pakken, dat voelde mijn nek dan ook wel. Maar, hé, warm!!! Oké, het had nu ook niet gevroren maar toch. Helaas moet een volle blaas altijd weer roet in het eten gooien en ik besluit toch maar op te staan uit mijn warme nestje. Een serieuze klimpartij waarbij mijn luchtbed weer alle kanten opvliegt, die ritsen niet doen wat ik wil, maar met horten en stoten kwam ik mijn tent uit. Gelukkig staat elegant doen niet in mijn woordenboek, dus niemand die zich hierover verbaasd. Na een toiletbezoek een heerlijke bak koffie! En nog één en nog één, ook nog een lekkere tosti en toen toch heel voorzichtig de zooi inpakken.

Tegen de middag vertrokken Steffie en ik weer naar het wijze oosten, het weer was nu toch wel iets beter dan gisteren maar een Lente-gevoel ontbreekt nog wel een ietsie. Bij Arnhem gooi ik de tank nog effe vol, nemen we afscheid en scheidden onze wegen zich, ik sluit aan bij alle Duitsers die ook huiswaarts gingen. Ik heb het koud!

Thuisgekomen trek ik alle meuk van de brommer en pleur ik een emmer water tegen de onderkant (iets met eventueel pekel), ik parkeer mijn brommer op zijn nieuwe parkeerplaats, gooi nog een flesje Forte2 in de tank, accu schroef ik er uit en onder een dekentje mag hij wachten tot het weer Lente is… denk ik.

Het was weer een geweldig feest, bedankt Roadrockers en al die andere leuke, lieve, prettig gestoorde mensen! Het was top!

PS: Exped gebruikers, ik ben om! Welke Exped moet ik nou hebben? Ik twijfel tussen de Exped Megamat Lite 12 MW en de Exped Synmat 9 LW.

De foto's